Rövidülhetnek a végrehajtási határidők

Vágólapra másolva!
Várhatóan ősszel módosul a végrehajtási törvény, amelynek eredményeképpen rövidülhetnek a végrehajtási határidők - mondta a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője.
Vágólapra másolva!

Nem tartható fenn az a helyzet, hogy vannak, akik évekig nem fizetik a közös költséget a társasházakban - mondta Nagy Kálmán, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének a vezetője. A kormánypárti politikus egy fővárosi konferencia szünetében elmondta, hogy ma a társasházak érdekérvényesítése sokszor több pénzbe kerül, mint amennyi a végrehajtásban szereplő összeg, és a végrehajtásokat túl könnyű elhúzni.

Ezért a végrehajtási törvény módosítását tervezik. Ennek eredményeképpen rövidülnének a végrehajtási határidők, és nem lehetne például azért felfüggeszteni a folyamatot, mert kifogást emelnek a végrehajtó személye ellen. Nagy Kálmán szerint legkorábban szeptemberben tárgyalhatja az Országgyűlés a törvénymódosítást. A politikus kiemelte: ma Magyarországon mintegy kétmillióan élnek társasházakban, ezek működésének szabályozása pedig a társadalom egyik legfontosabb problémája, amelynek megoldására széles körű konzultációra van szükség.