Rendkívüli jogorvoslattal él a bírósági ítélet miatt a jobbikos Samu Tamás Gergő

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke szerint vagy lemond a mandátumáról a jogerősen elítélt jobbikos képviselő, Samu Tamás Gergő, vagy a parlament fosztja meg tőle. A politikus a Legfelsőbb Bírósághoz fordul az ítélet miatt.
Vágólapra másolva!

A Jobbik sajtófőnökének tájékoztatása szerint rendkívüli jogorvoslattal él a jogerős ítélet miatt a Legfelsőbb Bíróságnál Samu Tamás Gergő. Pál Gábor sajtófőnök közleményében azt írta, hogy az évekkel ezelőtti állami és tendőrterror, illetve koncepciós jellegű, egyértelműen hamis ítéletek miatt fogadta el az idén az Országgyűlés a semmisségi törvényt. A 2006-os események folyományaként még évekkel később is utcai tüntetésekkel fejezték ki elégedetlenségüket a tiltakozók. Samu Tamás is egy ilyen jellegű rendezvényen vett részt 2008-ban a Művészetek Palotájánál.

A Jobbik vezető testületei a képviselővel közösen áttekintik a helyzetet, és annak értékelése után hozzák meg a döntést.

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, Rubovszky György szerint a jobbikos Samu Tamás Gergő vagy lemond a mandátumáról, vagy a parlament fosztja meg attól. Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény szerint összeférhetetlenség miatt meg kell szüntetni annak a képviselőnek a mandátumát, akit szándékos bűntett miatt jogerősen szabadságvesztés büntetésre ítéltek.

A fideszes Gulyás Gergely szerint az Országgyűlés egészének tekintélyét is rombolja, ha bármely parlamenti képviselővel szemben a bűnösségét megállapító, jogerős ítélet születik.

A Fővárosi Bíróság jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte kedden hivatalos személy elleni erőszak miatt Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési képviselőt, aki 2008. március 15-én rendőrökre támadt.