Vágólapra másolva!
Az ügyészség gyanúja szerint a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a piac ár feléért adott el több szállodát hét évvel ezelőtt a Hunguest Hotelsnek.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt rendelt el nyomozást, miután a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal áprilisban fejelentést tett Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szállodaeladásai miatt - közölte a köztévé Híradója.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal több hónapon keresztül vizsgálódott az alapítványnál, az eljárás során kiderült, hogy a szervezet vagyonkezelő cége 2004-ben idején a piaci ár feléért adott el kilenc szállodát. Ezek közül ötöt: a sopronit, debrecenit, hajdúszoboszlóit, mátraházit és a szilvásváradit az új tulajdonosok rövid időn belül jelentős haszonnal továbbadták.

A Kehi vizsgálata szerint a szállodákat a többségében magántulajdonban lévő Hungest Hotels Zrt. rövid időn belül csaknem 80 százalékos haszonnal értékesítette tovább. A nyomozás eddigi adatai szerint a szállodaeladások legalább négymilliárd forint kár érte a magyar államot.