Feldmájer Péter maradt a Mazsihisz elnöke

Vágólapra másolva!
Feldmájer Péter maradt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, és posztján maradt Zoltai Gusztáv ügyvezetőigazgató is - közölte vasárnapi tisztújító közgyűlése után a szervezet.
Vágólapra másolva!

Az újraválasztott elnök megválasztása után kifejtette: legfontosabb feladatának a magyar ajkú zsidóság szolgálatát tekinti, és nem azt, hogy "jóban legyünk a mindenkori politikai erőkkel, kormányokkal, államtitkárokkal, miniszterekkel". Feldmájer Péter beszédében úgy érvelt, hogy a diplomáciai formákat szigorúan meg kell tartani, de nem szabad a magyar zsidóság számára elfogadhatatlan, elvtelen kompromisszumokat kötni.

A tisztújító közgyűlés - amelyen a 124 közgyűlési tagból (beleértve a hivatalból résztvevő főrabbikat és rabbikat) 111 vett részt - a Mazsihisz alelnökévé választotta Herczog Lászlót és Streit Sándort, ügyvezető igazgatóvá pedig Zoltai Gusztávot, aki korábban is ezt a tisztséget töltötte be.

Zoltai Gusztáv a megválasztása után úgy fogalmazott: mindenképpen nyitást kell kezdeményezni annak érdekében, hogy egységbe tudják kovácsolni a magyarországi zsidóságot. Véleménye szerint a jövőben szorosan együtt kell működni a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközséggel is.

A Mazsihisz vezetőségi tagja lett Englander Tibor, Gádor György, Grosz Andor, Horovitz Tamás, Kardi Judit, Lednitzky András, Somlai Tamás, Streit Sándor és Tordai Péter.