Fegyveres rablók lövöldöztek a szabadegyházai postán

Vágólapra másolva!
Több lövést adtak le fegyveres rablók a Fejér megyei Szabadegyháza postahivatalában, amelyet hétfőn reggel raboltak ki - közölte a rendőrség. A lövöldözésben senki nem sérült meg, a támadók elmenekültek a zsákmánnyal. A rendőrség fantomkép alapján keresi a tetteseket.
Vágólapra másolva!

Fegyverrel rabolta ki a Fejér megyei Szabadegyháza postáját két férfi hétfőn reggel. A támadók egyike előbb kilőtte a posta bejárati ajtajának üvegezését, majd mindketten az ügyféltérbe mentek, ahol a náluk lévő fegyverrel pénzt követeltek. A rablók - hogy nyomatékot adjanak követelésüknek - további lövéseket adtak le a helyiségben.

Mindkét férfi fekete ruhát, fekete baseballsapkát viselt, arcukat símaszkkal takarták el - mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőr százados szerint a rablás 2-3 perc alatt zajlott le. A fegyveres elkövetők a megszerzett pénzzel egy HPZ-844 forgalmi rendszámú, zöld színű, lopott Opel Astrával hagyták el a helyszínt.

A rendőrség lezárta a település környékét. A helyszíni szemle több mint öt óra hosszat tartott, és a nyomozóknak sikerült olyan szemtanúkat felkutatniuk, akik az utcán látták az akkor már símaszk nélkül menekülő tetteseket. A szemtanúk személyleírást adtak a rablókról, akik közül az egyikről fantomképet is rajzoltak.

Az elkövetők egyike 170 centiméter magas, izmos, normál testalkatú, társa 180-185 centiméter magas, vékony. Mindketten 25 év körüliek lehettek - közölte a rendőrség. A hatóságok nagy erővel keresik az elkövetőket, és arra figyelmeztették a lakosságot, hogy mivel az elkövetőknél fegyver van, senki ne próbálja meg feltartóztatni őket, hanem értesítse a rendőrség ügyeletét.