Szimulálásra gyanakodtak a kórházak között küldözgetett betegnél

Vágólapra másolva!
Elrendelte a nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság annak a 28 éves zsámboki férfinak a halála miatt, akit április végén három nap alatt négy kórházban is megvizsgáltak, később pedig meghalt. A férfi szüleinek az ügyvédje azt mondta, hogy a most megkapott halotti vizsgálati bizonyítvány szerint a torkában lévő tályog fertőződött el, de az egyik kórházban még azt vizsgálták, nem szimulál-e a beteg.
Vágólapra másolva!

A rendőrség - igazságügyi orvos szakértő bevonásával - foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozók azt vizsgálják, hogy a férfit az orvosi szakma szabályai szerint látták-e el, illetve, hogy terhel-e valakit felelősség a tragédiáért - mondta az [origo]-nak Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 28 éves zsámboki férfi húsvétvasárnap lett rosszul. Három nap alatt négy kórházban is megvizsgálták, de sehol sem vették észre a torkában lévő tályogot. A szülei kihívták az ügyeletet, akkor injekciót adtak be neki, de ez nem segített. Ez után a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórházba került, ahol megvizsgálták, majd továbbküldték a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba.

Mivel oda a férfi a szüleivel nem tudott elmenni, másnap a kőbányai úti Egészségházba vitték, ahol bár adtak neki gyógyszert, azt már nem tudta lenyelni. Emiatt újra a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba mentek, de onnan hazaküldték őket azzal, hogy itassák a férfit. Ugyanezen a napon délután újra kihívták az ügyeletet, akik a kistarcsai Flór Ferenc Kórházba irányították, ahol április 26-án este meghalt.

A férfi szüleinek ügyvédje, Fridman Róbert azt mondta, hogy a kórházakban kis odafigyeléssel észrevehették volna a férfi torkában lévő gyulladást. A szülőket megdöbbentette, hogy az utolsó kórházban a személyzet rögtön pszichiátert hívott, hogy megnézze, nem szimulál-e a köhögő autista férfi.

Fridman Róbert azt mondta, hogy a most kézhez kapott vizsgálati lap szerint a férfi halálát vérmérgezés okozta, a torkában bal oldalon lévő tályog fertőződött el, és a férfi gyomra is tele volt gennyel. Hivatalos iratokat azonban azóta sem kapott a család a kórházaktól. Az ügyvéd reméli, hogy a most indult rendőrségi, és a főpolgármester által múlt héten elrendelt kórházi vizsgálatok gyorsan kiderítik, kik a felelősök, de az ügyvéd szerint a család által indított kártérítési perek évekig húzódhatnak majd.