Elzárja az ivóvizet az adósoknál a Tettye Forrásház

Vágólapra másolva!
Kintlevőségei miatt a Tettye Forrásház Zrt. vízkorlátozást vezet be a notóriusan nem fizetőknél Pécsen, a cég már hatezer felszólítást postázott ki - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Tettye Forrásház Zrt. tartozásállománya 70 millió forinttal ugrott meg az előző év végére, így az már összesen 250 millió forintot tesz ki - írja a Magyar Nemzet. A nem fizetők között akadnak olyanok, akik több mint egy éve nem egyenlítették ki a számlájukat, és vannak olyanok is, akiket már hatodszorra szólítottak fel a tartozásuk rendezésére, hiába - írja a lap.

A Magyar Nemzet írása szerint a cég a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve értesítésével együtt tájékoztatja az adósokat a tervezett ivóvíz-korlátozás időpontjáról, és ha erre nem reagálnak, úgy záros határidőn belül a helyszínen zárják el a csapokat.

Ezzel együtt a bajba jutott vagy szociális okokból díjhátralékot felhalmozó, együttműködési készséget mutató fogyasztóknak a Tettye egyénileg megpróbál segíteni, például részletfizetési lehetőséget kínál.