Sérült disznó miatt állították meg az M1-es forgalmát

Vágólapra másolva!
Egy elszabadult disznó miatt állították le a fogalmat az M1-esen Mosonmagyaróvárnál. A sertés egy teherautóról esett az útra, és sérülten rohangált, amíg be nem fogták a katasztrófavédelem munkatársai.
Vágólapra másolva!

Egy sérült sertés miatt állt le fél órára a forgalom az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán Mosonmagyaróvárnál - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. Kocsis Tünde alezredes, a főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy az állat kedd délután szabadult el az autópályán.

A rendőrség szerint a disznó egy teherkocsiról esett le, és az úttesten rohangált. A rendőrök ezért a 150-es kilométerszelvényben leállították a forgalmat. A katasztrófavédelem győri ügyeletének tájékoztatása szerint munkatársaik kötéllel fogták be az állatot, majd visszaemelték a teherautóra.

Egy nappal korábban szintén sertések miatt kellett riasztani a katasztrófavédelmet, akkor a 3-as főúton, Gödöllőnél tévedtek vaddisznók az úttestre. Azokat az állatokat a tűzoltók nem tudták lezavarni az útról, ezért végül vadbefogók vitték vissza őket az erdőbe (erről itt olvashat bővebben).