Vágólapra másolva!
A főváros tervei szerint 2014-ig a jelenlegi helyén üzemel a Vidámpark, de azt tervezi, hogy elköltözteti az intézményt. Lehetséges helyszínként a XI. kerület is felmerült.
Vágólapra másolva!

Egyelőre a jelenlegi helyén, a Városligetben működik tovább a Vidámpark, de tervek készülnek arra, hogy a ciklus végéig új helyre költözzön az intézmény - mondta Csomós Miklós főpolgármester-helyettes csütörtökön, a Vidámparkban tartott sajtótájékoztatón. Csomós szerint régi elképzelés, hogy a Vidámpark nagyobb területet kapjon, a helyén pedig az Állatkert terjeszkedhessen. Nemzetközi példák szerint egy hasonló park a budapesti területének 3-4 szeresét foglalja el - mondta főpolgármester-helyettes.

Fotó: Nagy Attila [origo]

Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy hová költözne a park, illetve milyen konstrukcióban üzemelne. Csomós szerint több helyszín is felmerült, ezek egyike a XI. kerületben van, de még most kezdődik a tervezés és a tárgyalások a park jövőjéről.

Az [origo] kérdésére a főpolgármester-helyettes megerősítette, hogy a Vidámpark az egyetlen intézmény, amelynek esetében el tudják képzelni a privatizációt is, de erről is csak most kezdődnek a tárgyalások.

A főpolgármester-helyettes szerint az előző városvezetés idején a Vidámpark jelentős adósságot halmozott fel, amelyet mostanra a bevételek növelésével és a kiadások csökkentésével sikerült konszolidálni, így a következő években biztosított a park működése.

A Városliget egészére kidolgoznak egy koncepciót, példaként említette, hogy meg kell oldani a parkolási problémákat, illetve a bazár helyzetét.

Fotó: Nagy Attila [origo]