"Biztosan nagy móka volt" - hitetlenkednek a fürdősök a gellértes szexpartin

Gellért fürdő, medence, parti, fürdők éjszakája
Vágólapra másolva!
Hitetlenkedve hallgatták a budapesti Gellért fürdőben dolgozók, hogy egy német üzleti lap szerint 2007-ben hatalmas szexpartit rendeztek a helyen. Az [origo]-nak nyilatkozók szerint sok buli van a fürdőkben, de szexpartit nem lehetne csak úgy rendezni. Más budapesti fürdők alkalmazottai nem tartották meglepőnek a sztorit, szerintük mindenhol előfordul ilyesmi. A Gellért előtt megkérdezett turisták nem rökönyödtek meg, sőt, szerintük "biztosan jó móka volt" az állítólagos buli.
Vágólapra másolva!

Rengeteg újság közölte a Handelsblatt német üzleti lapra hivatkozva, hogy egy német biztosítótársaság hatalmas szexpartit rendezett még 2007-ben a budapesti Gellért fürdőben. A lapnak nyilatkozó egyik résztvevő szerint a "mámoros szexparti" előtt olyan biztonsági ellenőrzésnek vetették alá a résztvevőket, mint a repülőtereken szokás, és szigorúan megtiltották fotók vagy filmfelvételek készítését. "Aztán jöttek a hölgyek, és megmutatták nekünk, mijük van" - mondta egy másik résztvevő, aki szerint mindenki számára világos volt, hogy a nők prostituáltak.

Bencze Gábor, a Gellért Hotel igazgatója csütörtökön az [origo]-nak azt mondta, hogy ilyen rendezvényt a szálloda biztosan nem szervezett. A hotel és fürdő két különböző cég, tehát semmit sem tudhat a négy évvel ezelőtti rendezvényekről. Arra az állításra, hogy a Handelsblatt szerint a résztvevők a szállodába is vittek prostituáltakat, azt mondta: "minden hotel környékén vannak ilyenre kapható hölgyek", de szerinte az biztos, hogy a szálloda szervezésében ilyesmi nem történt.

"Volt itt már minden"

"Teljesen lehetetlen, hogy itt ilyesmi történt" - mondta az [origo]-nak csütörtök délután a Gellért fürdő egyik dolgozója, aki azt mondta magáról, tíz éve dolgozik a fürdőszakmában. A férfi szerint, ha száz ember prostituáltakkal meztelenül szórakozott volna a fürdőben, arról az alkalmazottaknak is tudniuk kellett volna. "Nincs olyan, hogy a partira valaki hozza a saját úszómesterét, a saját gépészét, az itteni személyzetnek mindig itt kell lennie" - mondta, ezért szerinte nagyon meglepő, hogy a német biztosítótársaságnál ilyenről beszélnek.

Hasonlóan meglepődtek a híren a betegfelvételi pultnál dolgozó nők is, akik ugyan kevesebb, mint egy éve dolgoznak a fürdőben, de még pletykákat sem hallottak ilyen szexpartikról. Egyikük azt mondta, hogy "ez úgy hangzik, mintha kacsa lenne". Több dolgozó is elárulta, hogy esténként rendszeresen tartanak privát rendezvényeket, de ilyesmiről nem hallottak.

A bejáratnál lévő ajándékboltos azt mondta: "volt itt már gólyabáltól kezdve 600 fős cigányesküvőig minden". A boltos szerint "nem kötik az orrára", mikor milyen rendezvényeket tartanak, de a nagyobb bulikra már napközben viszik az erősítőket, zenegépeket.

"Jó csajok jöttek"

Meglepődtek a híren a Rudas fürdő és a Király fürdő alkalmazottjai. Egy, a Király fürdőben dolgozó férfi ugyanakkor azt mondta, hogy tudomása szerint korábban is történtek "hasonló dolgok" a Gellértben és más budapesti fürdőkben. "Videón láttam is egy melegpornófilmet, és meglepődtem, amikor felismertem a háttérben a Gellért medencéit" - mondta, hozzátéve, hogy erotikus fotózásról is hallott már.

"A Király fürdőben is volt már több legénybúcsú, meg is olyan is előfordult, hogy jó csajok jöttek egy privát bulira" - mondta egy másik alkalmazott, aki ennél részletesebben nem tudott beszámolni az állítólagos buliról, mert elmondása szerint őm sosem vett még részt ilyenen. "A partikon a fürdő más alkalmazottai, egy külön gárda dolgozik, akik az ilyen eseményekért külön pénzt is kapnak" - mondta.

"Biztosan nagy móka volt" - mondta az [origo] tudósítójának a fürdőből kilépő két idős norvég turista. A két nő a négy évvel ezelőtti állítólagos szexparti miatt nem kerüli el a jövőben sem a fürdőt, de "ha tegnap történt volna, egy ideig be se tenném a lábam ide" - mondta az egyikük.

Szőke László, a fürdőket felügyelő BGYH vezérigazgatója az [origo]-nak azt mondta: jelenleg tájékozódik az ügyben, és ez alapján dönti el, indít-e a vizsgálatot a Gellért fürdőben. A vezérigazgató azt mondta, 2010 novembere óta, mióta ő vezeti a társaságot, két feltétellel adják bérbe a fürdőket magáncégeknek: a bérlő nem sérthet közerkölcsöt, illetve hozzájárul ahhoz, hogy a BGYH alkalmazottjai is jelen legyenek a rendezvényen. Szőke most arra kíváncsi, hogy 2007-ben is ilyen szerződést kötött-e a BGYH a német céggel, illetve jelen volt-e a Gellért fürdő alkalmazottja a feltételezett orgián.