Tucatnyian megsérültek, amikor kamion hajtott egy vonat elé Vasban

Vágólapra másolva!
A fénysorompó tiltó jelzése ellenére egy kamion hajtott a motorvonat elé hajtott a Szombathely-Csorna vasútvonalon pénteken kora délután. A Bz motorvonat az oldalára dőlt, több utas megsérült, a kamion vezetőjét égési sérülésekkel szállították kórházba.
Vágólapra másolva!

A Szombathely Csorna vasútvonalon a motorvonatnak hajtott egy kamion pénteken kora délután a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére. A Bz motorvonat kisiklott, és oldalára dőlt - közölte a MÁV.

A vasúttársaság szerint tizenkét utas könnyű sérülést szenvedett, őket, valamint a tehergépkocsi sérült vezetőjét a Vas Megyei Markusovszky Kórházba vitték. A súlyos, de nem életveszélyes égési sérülést szenvedett mozdonyvezetőt a győri Petz Aladár Kórházba szállították.

Az utasokat Porpác és Ölbő-Alsószeleste között vonatpótló autóbuszok szállítják. Az InterCity vonatok Celldömölk-Pápa-Győr vonalon kerülő útirányon át közlekednek. A MÁV tájékoztatása szerint szombat hajnalban indulhat meg a vonatforgalom az érintett vonalon.

A balesetet a rendőrség és a MÁV Biztonsági Igazgatósága a Közlekedésbiztonsági Szervezettel (KBSZ) közösen vizsgálja. Az előzetes megállapítások szerint a vonat oldalának hajtott a tehergépjármű, feltehetőleg a sofőr okozta a balesetet.