A Századvég szerint 2,7-szeres a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben

Vágólapra másolva!
A Századvég májusi felmérése szerint a teljes lakosságon belül a Fidesz támogatottsága 35 százalék, az MSZP-é 12, a Jobbiké 9, az LMP-é 5 százalék.
Vágólapra másolva!

A választókorúak 51 százaléka nyilatkozott úgy májusban, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson. Ez közel azonos a márciusban és a tavaly év végén mért adatokkal - derül ki a Századvég felméréséből.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 35 százalék. Ez kismértékű, statisztikai hibahatáron belüli csökkenést jelent a március végi állapothoz képest. Az MSZP az elmúlt hónapokban nem tudta érdemben szélesíteni táborát, támogatottsága jelenleg 12 százalék. Az LMP-t a felnőtt lakosság 5, a Jobbikot 9 százaléka támogatja.

A biztos szavazó pártválasztókat nézve továbbra is jelentős, több mint 2,7-szeres a Fidesz-KDNP előnye a második legerősebb MSZP-hez képest. A kormánypártok 57 százalékon, a szocialisták 21 százalékon állnak. A biztos szavazók 13 százaléka adná voksát a Jobbikra, 6 százalékuk a LMP-re.