Szt tiszti múltjára hivatkozva menesztették a XXII. kerületi művelődési központ vezetőjét

Vágólapra másolva!
Visszavonta Antal Gábor vezetői megbízását a XXII. kerület önkormányzatának képviselő-testülete. A helyi művelődési központ vezetőjéről korábban azt írta egy lap, hogy szigorúan titkos tiszt volt, a polgármester ezért felszólította, hogy tisztázza magát vagy mondjon le.
Vágólapra másolva!

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület önkormányzatának képviselő-testülete Antal Gábor vezetői megbízását 2011. június 30-i hatállyal visszavonta, és pályázatot írt ki a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ intézményvezetői állására - közölte pénteken a XXII. kerületi polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A közlemény szerint 2011. március 1-jén a Szigoruantitkos.hu internetes oldalon három történész, Boér Zoltán, Fráter Olivér és Ungváry Krisztián nyilvánosságra hozta az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában folytatott kutatásai eredményét. Egy nappal később egyikük az AB-101 számú szt tisztet Antal Gáborként, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ vezetőjeként azonosította. 2011. március 17-én Szabolcs Attila XXII. kerületi polgármester felszólította Antal Gábort, hogy tisztázza magát vagy mondjon le - derül ki a közleményből.

A Heti Válasz korábban arról írt, hogy főhadnagyi rangú szt tiszt volt Antal Gábor. A cikk szerint a feladatai között szerepelt a Petőfi Csarnok ellenőrzése 1988-ban, illetve 1989 augusztusában az SZDSZ városligeti tüntetésének "szemmel tartása".