Közeledtek az álláspontok Pintér és a rendvédelmi dolgozók között

Vágólapra másolva!
A rendvédelmi dolgozók sztrájkbizottságának vezetője szerint több kérdésben elfogadta a szakszervezetek érveit a belügyminiszter a korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról. Kónya Péter részleteket nem közölt a hétfői egyeztetésről, de az új javaslatcsomagot a keddi ülésen tárgyalja a kormány.
Vágólapra másolva!

A keddi kormányülés elé terjeszti Pintér Sándor azt a tervezetet, amelyet a szakszervezetekkel közösen készítettek elő a hétfői egyeztetésen - közölte a Független Hírügynökséggel a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, a sztrájkbizottság vezetője.

Kónya Péter hozzátette: abban egyeztek meg a belügyminiszterrel, hogy a kormányülés végéig nem számolnak be a tárgyalássorozat részleteiről, de közleményében az áll, hogy a szakszervezetek abból továbbra sem engednek, hogy a már szolgálati nyugdíjban lévőket csak önkéntes alapon lehessen ismét munkába állítani.

A Belügyminisztérium hétfő esti közleménye szerint Pintér Sándor a többnapos tárgyalássorozat után a szakszervezetek véleményének és javaslatainak figyelembevételével kialakította álláspontját a Széll Kálmán-tervben szereplő, a rendvédelmi hivatásos állományt érintő korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról. A belügyminiszter a keddi kormányülésen ismerteti javaslatát.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Kattintson további képekért!

A rendőrök, ahogy az elmúlt hetekben többször, hétfőn is a korkedvezményes nyugdíj tervezett eltörlése miatt tüntettek a Kossuth téren, ahol egy, a kollégáival lojális, már nyugdíjas rendőr azt mondta, ameddig lehetőségük lesz, maradnak. A tüntetésről készült videóriportjainkat itt és itt nézheti meg.