Magyar Nemzet: Milliárdokra perlik Kapolyi Lászlót

Vágólapra másolva!
Tízmillió eurós (2,6 milliárd forintos) kártérítési eljárás indul a bíróságon Kapolyi László, volt MSZP-s országgyűlési képviselő ellen - írja a hétfői Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Polgári per indul a hét közepén a Fővárosi Bíróságon Kapolyi László ügyében. A bíróságnak azt kell eldöntenie: köteles-e Kapolyi László 10 millió eurót, csaknem 2,6 milliárd forintot átutalni a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) többségi tulajdonában álló egyik társaságnak, a Kárpát Energo Zrt-nek. A követelést egy 2008-as hitelügylettel kapcsolatban támasztották Kapolyival szemben, aki alaptalannak tartja az igényt - írja a Magyar Nemzet.

A kereset szerint Kapolyi, az általa vállaltakkal szemben, az MVM hozzájárulása nélkül kötött nagy összegű hitelszerződést, amelynek alapján a Kárpát Energo - amelynek Kapolyi és az MVM volt a tulajdonosa - 33 millió euró hitelt adott egy luxemburgi cégnek. A Kárpát Energo szerint a pénzből körülbelül 2,5 milliárd forintot a mai napi nem kaptak vissza.

A Fővárosi Bíróság sajtóirodájának tájékoztatása szerint Kapolyi vitatja a követelést, és ellenkérelmében valótlannak nevezte azt az állítást, hogy az MVM felhatalmazása nélkül írta volna alá a kölcsönszerződést, valamint hogy a megállapodásból a Kárpát Energónak kára származott volna - írja a lap.