Kábítószerlabor gyulladt ki Szabolcsban

Vágólapra másolva!
Tizenhat zsák ipari mákőrleményt, több száz liter gyúlékony hígítót és huszonöt kilogramm félkész ópiumot találtak a rendőrök egy kigyulladt nyíregyházi tanyán.
Vágólapra másolva!

Lángra kapott kedden egy tanya melléképülete Nyíregyháza külterületén. A tűzoltóságot és a rendőrséget a környékbeliek riasztották, akik három embert láttak gépkocsival sietősen távozni. Az oltásnál a tűzoltók több gázpalackot is kivittek a padlástérből, csak perceken múlhatott, hogy nem következett be robbanás. Az épületben minden jel szerint egy kábítószerlabor működött - írja a Police.hu.

A rendőrök 16 zsák ipari mákőrleményt, több száz liter gyúlékony hígítót, a kábítószer előállításához szükséges más anyagokat és eszközöket, valamint tizenegy gázpalackot foglaltak le. Találtak még 25 kilogramm növényi eredetű masszát - a jelenlegi adatok szerint félkész ópiumot, amiből további eljárással akár heroint is készíthettek volna.

A helyszínről gépkocsival elmenekült embereket még éjjel elfogták, egyiküknél több mint egymillió forintot találtak. A három ukrán állampolgárságú férfit kábítószerrel való visszaélés, valamint közveszélyokozás megalapozott gyanújával vették őrizetbe.