Szabályozná a gyerektáboroztatást a miniszteri biztos

Vágólapra másolva!
Többek között egészségügyi és pedagógiai feltételek mentén alkotná meg a táboroztatás törvényi szabályozását az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos. Őszre lehet kész a koncepció, a tervek szerint jövőre már a kidolgozott keretrendszer mentén lehetne csak táborokat szervezni.
Vágólapra másolva!

A táboroztatás feltételeinek törvényi szabályozását kezdeményezi - civil szervezetek javaslata alapján - az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos.

Mihalovics Péter pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy jelenleg nincsenek szabályozva a táboroztatás műszaki, egészségügyi, pedagógiai, mentálhigiénés feltételei.

A miniszteri biztos a táboroztatás keretrendszerének tervezetét a civilekkel együttműködve az őszre készítené el, így jövőre már az új szabályok alapján lehetne táborokat szervezni.

Sárvári István, a Táboroztatók Országos Egyesületének (TOE) elnöke elmondta: a miniszteri biztos felkérésére adatbázist készítenek a táboroztatással foglalkozó szervezetekről, cégekről, amelyek a TOE honlapján regisztrálhatják magukat.