R. Sándor azt mondta, véletlenül szúrta le Marian Cozmát

Vágólapra másolva!
A Cozma-ügy elsőrendű vádlottja a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, hogy orosz gengsztereknek hitte a kézilabdázókat, és nem előre kitervelt, szándékos gyilkosság volt. R. Sándor szerint korábban ügyvédei tanácsára tagadta le, hogy ő szúrta meg a kézilabdázót.
Vágólapra másolva!

A véletlenek sorozatával magyarázta R. Sándor, hogy leszúrta Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapat játékosát - a Cozma-ügy elsőrendű vádlottja erről a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt. Véletlen volt az is, ahogy a veszprémi szórakozóhelyre kerültek, véletlen volt nála a kés, és véletlenül szúrta szíven Cozmát - írja a napilap a vádlottra hivatkozva. R. Sándor beszélt arról is, hogy orosz gengsztereknek hitte a kétméteres kézilabdázókat.

A Cozma-ügy elsőrendű vádlottja a szavai szerint az ügyvédei tanácsára taktikázott, és ezért csak a közelmúltban ismerte el, hogy ő szúrta meg a sportolót. "Nagyon sajnálom ezt a tragédiát, gondolom, nehéz a szülőknek elhinni, hogy ami történt, nem előre kitervelt gyilkosság volt" - fogalmazott az interjúban.

R. Sándor a média kitalációjának tartja az emberölés kapcsán emlegetett maffiaügy, védelmi pénz vagy leszámolás lehetőségét. "A média próbált nagyobb volumenű ügyet kreálni ebből a szerencsétlen tragédiából, azért dobták be a maffiaügyet, a védelmi pénzt vagy a leszámolás verziót, hogy jobban el tudják adni a lapokat" - mondta.

A vádlott elmondta, hogy a táncparketten, szűk helyen egy teljesen hétköznapi dulakodás alakult ki N. Győző és Marian Cozma között. Szerinte Marian Cozmáék elvetemültek voltak, hiszen egy kis dulakodás során őt rögtön fejbe verték egy sörösüveggel. Szavai szerint úgy került a verekedésbe, hogy közéjük állt, ne legyen verekedés, ekkor kapta az ütést. "Ettől kezdve alakult ki egy kisebb fajta háború" - mondta az interjúban.

Május elején pszichológus szakértő meghallgatásával folytatódott a Cozma-ügy tárgyalása Veszprémben. Az igazságügyi szakértő akkor elmondta, hogy az elsőrendű vádlott, R. Sándor pánikhelyzetben heves agressziót tanúsít, amelyet akár még maga ellen is fordíthat. Kardos Klára pszichológus kitért arra, hogy R. Sándornál nem tapasztalt megbánást. A férfi úgy érezte, hogy megfelelően reagált az őt ért támadásra, amikor fejbe vágták egy üveggel a diszkóban. Ugyanakkor a szakértő azt is hangsúlyozta, hogy az elsőrendű vádlott "jó képességű ember", akinek minden lehetősége megvolt arra, hogy más, jobb sorsa legyen. R. Sándor egyetértett a pszichológus által elmondottakkal, és hangsúlyozta, hogy a verekedésnél életveszélyben érezte magát, és a reagálását igazságosnak tartotta.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zsarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat. A Cozma-ügyről szóló korábbi anyagainkat itt olvashatja.