Marihuánaültetvényük gondozása közben fogtak el két testvért Debrecenben

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság szombaton egy debreceni testvérpárt, mert lakásukban marihuánaültetvényt találtak. A kommandósok több helyen is razziáztak, a lefoglalt kábítószer piaci értéke elérheti a hatvan millió forintot.
Vágólapra másolva!

Marihuánaültetvényük gondozása közben fogtak el két férfit a kommandósok egy debreceni lakásban. Az őrizetbevett testvérpárnál kétszázötven tő beérett marihuánát, valamint a termesztéshez szükséges vegyi anyagokat és technikai berendezéseket találtak a nyomozók.

A rendőrség közlése szerint egy Debrecen közeli tanyán is lefoglaltak húsz tő palántát. A testvérpár ezen a tanyán ültette el a magokat, majd a palántákat a debreceni lakásba vitték és ott folytatták a növények nevelését. A tanya tulajdonosának lakásán tartott házkutatás során kábítószer fogyasztásához használatos eszközöket és ötvenöt palántát találtak a nyomozók.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette. A razziák során lefoglalt kábítószer piaci értéke elérheti a hatvan millió forintot. Az elkövetők ellen a rendőrség kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.