Felrobbant egy tartálykocsi szerelés közben Tatabányán

Felrobbant egy tarálykocsi Tatabányán
Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, kettő pedig megsebesült, amikor felrobbant egy kamion tartálya Tatabányán. A kocsira egy csapot akartak szerelni, a robbanást a hegesztés okozta. A katasztrófavédelem vizsgálja az ügyet.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek, amikor szerelés közben felrobbant egy kamion tartálya Tatabányán. Hajdú Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a robbanás egy telephelyen történt a város üdülőövezetében. A járművön javítást végeztek, egy új szerelvényt - egy csapot - próbáltak felszerelni a tartályra. Azt hitték, a tartályban már nincs üzemanyag, de tévedtek, és a benzin gőze berobbant hegesztés közben.

Forrás: MTI/Farkas István

A helyszínen ketten dolgoztak, egyikük a helyszínen meghalt, társa pedig súlyos állapotban került kórházba. A detonáció közben szétrepülő darabok egy harmadik embert is megsebesítettek, ő könnyű sérüléseket szenvedett. Úgy tudni, mindhárman férfiak. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálatot indított az ügy tisztázására.