Orbán még nem adott pénzt az államadósság-csökkentő alapba

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter közleménye szerint Orbán Viktor jelenleg egy másik közösségi célt támogat a fizetéséből, de ha ez a cél megvalósul, akkor elképzelhető, hogy az államadósság elleni küzdelem lesz az újabb közös cél, amit támogatni fog - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor még nem fizetett be az Összefogás az Államadósság Elleni Alapba, de elképzelhető, hogy fog - idézi a csütörtöki Népszabadság Szijjártó Péter levelét. A lap szerint több mint egy hónapig nem válaszoltak a kormányzati illetékesek arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor és a kormány tagjai fizettek-e már az Összefogás az Államadósság Elleni Alapba.

Szerdán azonban megérkezett Szijjártó Péter válasza, ami szerint: "A miniszterelnök már hosszabb ideje támogatja egy közösségi cél megvalósulását, évente komoly összeggel a fizetéséből. Ennek a célnak a megvalósulása után fog támogatni egy újabb közösségi célt, mint például az államadósság elleni küzdelem."

Április végétől lehet befizetni a kormány által az államadósság csökkentésére létrehozott alapba. Egy kormányrendelet kiköti, hogy az alapba befizetett összegeket csakis az államadósság csökkentésére lehet felhasználni, másra nem. A kormány ígéretet tett arra, hogy aki befizet az adósságcsökkentő alapba, azt adókedvezmény fogja megilletni.

Május elején nagy visszhangot váltott ki annak a győri plébánosnak az esete, aki egymillió forintot adott saját megtakarításából az alapba. A vele készült interjút itt olvashatja.