Kósa Lajos: Lakhatási támogatás helyett motelszobát bérelnek a képviselőknek

Vágólapra másolva!
A rendvédelmi dolgozók tüntetésein "csomó olyan dolog történt, ami az embereknek nem szimpatikus" - mondta Kósa Lajos a TV2 Mokka című műsorának pénteki adásában. A debreceni polgármester szerint teljesen abszurd a korkedvezményes nyugdíjazás miatti helyzet, a képviselők javadalmazásáról szóló törvény részeként kezdeményezte, hogy szűnjön meg a költségtérítéses rendszer.
Vágólapra másolva!

Nem vagyunk gazdag ország, ha megnézzük a lehetőségeinket, lászik, hogy a falnál vagyunk, ezért kérjük udvariasan a rendvédelmiseket, hogy lássák be, nem fog tovább menni, tönkremegy az ország - mondta Kósa Lajos Debrecen fideszes polgármestere a korkedvezményes nyugdíjakról a TV2 Mokka című műsorában. A politikus szerint, ha a korkedvezményes nyugdíjazás ügyében engednek a rendvédelmiseknek, akkor "majd mindenki jön" a saját kívánságaival, és ott tartunk majd, mint most, hogy van 30-40 külön nyugdíjbamenési lehetőség. "Teljesen abszurd a helyzet" - fogalmazott a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kósa szerint nem normális dolog, hogy aki rendőr szakszervezeti vezetőként húzza le az életét, nem járőrözik, az is élhet a kedvezményes nyugdíj lehetőségével.

A politkus a műsorban azt mondta, figyeli a rendvédelmi dolgozók tüntetéseit, és azt látja, "egy csomó olyan jelenség történt, ami nem vívja ki az emberek szimpátiáját. A rendvédelmiseket általában akkor szeretik, ha rendet csinálnak". Kósa a műsorban hivatkozott a közvélemény-kutatásokra, amik szerinte egyértelműen kimutatták: a válaszadók több mint 70 százaléka megszüntetné a korkedvezményes nyugdíjat.

A képviselők javadalmazásáról szóló kétharmados törvényről azt mondta, kezdeményezte, hogy szűnjenek meg azok az abszurd helyzetek, hogy olyan parlamenti képviselő kap lakhatási támogatást, akinek van Budapesten lakása. Kósa szerint nem is kéne lakhatási támogatás, és akkor nem kéne azt ellenőrizni, hogy ki él vissza vele. Arra a kérdésre, hogy akkor mi lesz azokkal, akik tényleg nem tudják megoldani a szállást, azt felelte, ha annyira végletesen rossz helyzetben van valaki, akkor szerény árú motelszobát bérel neki majd a parlament".