A terrorelhárítás szerint nem zárták le Orbán Viktor házának környékét

Vágólapra másolva!
Legújabb közleményük szerint csak megelőző személy- és létesítménybiztonsági intézkedéseket hozott a pénteken a Terrorelhárítási Központ Orbán Viktor házának környékén, de korábbi bejelentésükkel ellentétben nem zárták le az utcát. Korábban a rendvédelmi dolgozók kilátásba helyzeték, hogy a kormányfő házánál tüntetnének.
Vágólapra másolva!

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem zárta le a rendőrség Orbán Viktor miniszterelnök fővárosi, a XII. kerületben lévő házának környékét - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) pénteken délután az MTI-vel. A közlemény szerint "sem a rendőrség, sem a Terrorelhárítási Központ nem zárta le a Budapest XII., Cinege utcát".

A TEK közleménye szerint pénteken csak egy úgynevezett személy- és létesítménybiztosítási intézkedést hoztak, amely egy előzetes, megelőző intézkedés.

A rendőrség honlapja pénteken kora délután megjelentetett egy közleményt, amely szerint Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója elrendelte az Orbán Viktor lakóhelye körüli terület lezárását. Akkor azt írták, június 3-án 13.00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb július 2-án 22.00 óráig lezárják a XII. kerületi Cinege út kijelölt részét. A rendőrség indoklása szerint a "fenti időszakban a XII. kerület Cinege u. 5. épületében védett személy tartózkodik". A honlapon még pénteken késő délután is olvasható közleményben Hajdu János azt írja: "elrendelem Budapest XII. kerület Cinege utca kijelölt részének lezárását", és részletezi is, pontosan mely szakaszokra vonatkozik az intézkedés.

A "területzárás pontosan meghatározza, melyik az a terület, amely a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartására rendelkezésre áll" - írják. A rendvédelmi dolgozók hétfői tüntetésén azt szavazták meg, hogy demonstrációt szerveznek Orbán Viktor házához a nyugdíjkedvezmények eltörlése miatt. Konkrét időpont nem hangzott el.