Közel egymázsás harcsát fogtak a Balatonban

Vágólapra másolva!
Nagyméretű harcsát fogtak a Balatonban, a balatonboglári kikötőben. A 93 kilogrammos halat egy órán át fárasztotta a horgász, majd két órába telt, hogy megnyúzzák és feldarabolják a halfeldolgozók.
Vágólapra másolva!

Egyórás fárasztás után rekordméretű és súlyú, 93 kilogrammos harcsát fogott ki csütörtökön a Balatonból egy horgász, Ferencz-Huszár Antal - közölte Sonline.hu internetes portál. A horgásznak úgy sikerült kifognia a halat a balatonboglári hajókikötőben, hogy a fonott zsinórt rátekerte az egyik cölöpre. A harcsát egy helyi halfeldolgozó cég szállította el és dolgozta fel. Öt embernek, két órán át tartott, míg megnyúzták és feldarabolták.

A Sonline.hu szerint 2007 szeptemberében ugyancsak a balatonboglári hajókikötőben, a móló végén sikerült egy horgásznak 103 kilós harcsát akasztania.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Puskás Zoltán szerint a korábbi évekkel ellentétben idén harcsapusztulást is észleltek a tóban. Idén eddig már több mint 400 kifejlett, esetenként 80 kilogrammot is meghaladó harcsa tetemét kellett a társaságnak begyűjtenie és elszállíttatnia, jóllehet korábban csak néhány harcsát dobott fel a víz a természetes, a Balatonban zömmel busát és angolnát érintő tavaszi halelhulláskor.