Vágólapra másolva!
Jövedéki törvénysértés miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy szakács ellen, aki használt étolajjal üzemeltette autóját. Az őt elfogó motoros rendőröknek a több száz méter távolságból is érződő olajszag tűnt fel.
Vágólapra másolva!

Használt étolajjal üzemeltette egy szakács az autóját, melynek csomagterében szűrők és szivattyúk segítették a betárazott üzemanyag adagolását. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiban elfogott férfi ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jövedéki törvénysértés miatt indított eljárást - közölte a NAV regionális szóvivője pénteken.

Varga Zoltán elmondása szerint a motoros rendőrök a szag után mentek, amikor feltartóztatták a norvég rendszámú gépkocsit, az égett olajszagot ugyanis több száz méter távolságból is érezni lehetett. A járműből összesen 132 liter, gázolajjal összekevert étolaj került elő, a kocsi tankjában 60 liter ilyen adalék volt.

Az étolaj üzemanyagcélú felhasználása jövedéki adóköteles, és miután az autó magyar tulajdonosa nem fizetett adót, jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak ellene - mondta a NAV szóvivője. Az autó 44 éves tulajdonosa arról nem nyilatkozott, hogy honnan származik az üzemanyagként felhasznált étolaj.