Blikk: Sólyom egykori rezidenciájába költözött Schmitt Pál

2011.06.15. 6:49

Az elődje, Sólyom László által is lakott, XII. kerületi Béla király úti kormányrezidenciába költözött Schmitt Pál köztársasági elnök - értesült a Blikk.

Mégsem az előre kinézett XII. kerületi Művész utcai ingatlanba költözött Schmitt Pál, hanem az elődje, Sólyom László által is lakott házba - írja a Blikk. A napilap kedden arról írt, hogy egy háromszintes, 265 négyzetméteres normafai házba költözhet Sólyom László, amelyért 195 millió forintot fizetett a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A Blikk a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) tájékoztatására hivatkozva szerdán azt írja, hogy Schmitt Pál azért választotta a Művész utca helyett inkább a Béla király úti rezidenciát, mert az több szempontból is jobb. Kedvezőbb az ingatlan állapota, betarthatóbbak a biztonsági előírások, jobbak a közlekedési lehetőségek, és ezeken kívül a protokollszempontok, üzemeltetési költségek miatt is nemet mondott a Művész utcai ingatlanra, amelyet a hagyomány Karády-villának tart, bár a színésznő, Karády Katalin tulajdonában soha nem volt az ingatlan, csak lakott benne.

A Blikk szerint Schmitt akkor döntött véglegesen a Béla király úti ingatlan mellett, amikor elődje, Sólyom László kiköltözött onnan. A KEH-től a lap úgy értesült, hogy festésre, szigetelésre, asztalosipari munkákra, burkolatok javítására, pótlására, villamosipari munkákra és lámpák pótlására 8 millió forintot költöttek.

A Béla király úti házakat még a Rákosi-rendszerben építették az ötvenes évek elején. Az óriási területen négy azonos méretű vendégházat építettek, hármat rezidenciának, a negyediket pedig a személyzetnek. Ezek közül az egyiket használják Schmitték, a többi jelenleg üres - írja a Blikk szerdán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK