Blikk: Sólyom egykori rezidenciájába költözött Schmitt Pál

Orbán Viktor, Parlament, plenáris ülés, Schmitt Pál, köztársasági elnök, 2011.04.11., alkotmány, alaptörvény
Vágólapra másolva!
Az elődje, Sólyom László által is lakott, XII. kerületi Béla király úti kormányrezidenciába költözött Schmitt Pál köztársasági elnök - értesült a Blikk.
Vágólapra másolva!

Mégsem az előre kinézett XII. kerületi Művész utcai ingatlanba költözött Schmitt Pál, hanem az elődje, Sólyom László által is lakott házba - írja a Blikk. A napilap kedden arról írt, hogy egy háromszintes, 265 négyzetméteres normafai házba költözhet Sólyom László, amelyért 195 millió forintot fizetett a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A Blikk a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) tájékoztatására hivatkozva szerdán azt írja, hogy Schmitt Pál azért választotta a Művész utca helyett inkább a Béla király úti rezidenciát, mert az több szempontból is jobb. Kedvezőbb az ingatlan állapota, betarthatóbbak a biztonsági előírások, jobbak a közlekedési lehetőségek, és ezeken kívül a protokollszempontok, üzemeltetési költségek miatt is nemet mondott a Művész utcai ingatlanra, amelyet a hagyomány Karády-villának tart, bár a színésznő, Karády Katalin tulajdonában soha nem volt az ingatlan, csak lakott benne.

A Blikk szerint Schmitt akkor döntött véglegesen a Béla király úti ingatlan mellett, amikor elődje, Sólyom László kiköltözött onnan. A KEH-től a lap úgy értesült, hogy festésre, szigetelésre, asztalosipari munkákra, burkolatok javítására, pótlására, villamosipari munkákra és lámpák pótlására 8 millió forintot költöttek.

A Béla király úti házakat még a Rákosi-rendszerben építették az ötvenes évek elején. Az óriási területen négy azonos méretű vendégházat építettek, hármat rezidenciának, a negyediket pedig a személyzetnek. Ezek közül az egyiket használják Schmitték, a többi jelenleg üres - írja a Blikk szerdán.