Orbánnál tiltakozik két szakszervezet a Budapest Airport eladása ellen

Vágólapra másolva!
Nyílt levélben kéri két szakszervezet Orbán Viktort, hogy vonja vissza a Budapest Airportban lévő állami tulajdonrész eladásáról szóló, távollétükben hozott kormányhatározatot.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnöknek címzett nyílt levelében tiltakozik a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport állami részesedésének eladása ellen a Munkástanácsok Országos Szövetségének és tagszervezetének, a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezetének tagsága.

Az érdekképviseletek az MTI-hez pénteken eljuttatott nyílt levélben azt írták, arra kérik Orbán Viktort, hogy tartsa be a választási és kormányprogramjában tett ígéretét a repülőtér privatizációjának felülvizsgálatával és az erős állammal kapcsolatban.

Hozzátették, arra is kérik a miniszterelnököt, hogy tegyen lehetővé számukra egy soron kívüli személyes konzultációt, és vonja vissza a Budapest Airportban lévő állami tulajdonrész eladásáról szóló, távollétükben hozott kormányhatározatot.

A kormány június 9-ei határozatában hagyta jóvá, hogy az állam értékesítse a Budapest Airportban lévő részesedését. A részvénycsomag eladásáról a nemzeti fejlesztési miniszternek kell gondoskodnia a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő útján, azonnali határidővel.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport magyar állami tulajdonban lévő 25 százalék plusz egy szavazatát a többségi tulajdonos Hochtiefnek kell megvásárolnia 36,6 milliárd forint nagyságrendű vételárért.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerdán hívta le a Budapest Airportban meglévő állami tulajdonú kisebbségi részesedés értékesítésére vonatkozó eladási opciót, az erről szóló értesítés rendelkezése alapján az Airport Hungary Tanácsadó Kft. az értesítés átvételétől számított 30 napon belül fizeti meg a részvénycsomag ellenértékét.