Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, 22 súlyos, 29 pedig könnyű sérüléseket szenvedett az M15-ös úton egy hétfő hajnali tömegbalesetben. Két, Szlovákia felől érkező kamion egymásnak ütközött, majd az egyik jármű a másik útpályán frontálisan nekicsapódott egy cseh autóbusznak. Az egyik súlyos sérült állapota életveszélyes.
Vágólapra másolva!

Tatabányára ért Csehországból az az autóbusz, amely a hétfőre virradó éjjel az M15-ös autóúton, Hegyeshalomnál történt baleset szállítható sérültjeit hazaviszi - közölte Ladislav Lukacs, a budapesti cseh nagykövetség konzulja. A diplomata - aki a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban ápolt honfitársait látogatta meg - azt mondta, hogy akiket lehet, azokat még hétfőn hazaviszik.

A Tatabányán ápolt huszonhárom tagú csoport mintegy fele szállítható, azt pedig most mérik fel, milyen állapotban vannak a mentők által Győrbe, illetve Mosonmagyaróvárra szállított emberek - tette hozzá.

Hajdúszoboszlóról tartott hazafelé, Csehországba az a busz, amelynek - kevéssel vasárnap éjfél előtt - frontálisan nekiütközött egy szlovák kamion. A balesetben ketten meghaltak, ötvenegyen megsérültek. A cseh autóbuszon ötven nyugdíjas utazott.

Forrás: MTI/Földi Imre
A balesetről készült további fotókért kattintson a képre!

A kórházaktól kapott legfrissebb információk szerint a baleset következtében 22 utas súlyos, 29 könnyebb sérüléseket szenvedett. A szlovák kamion kigyulladt, a vezetője meghalt. A másik halálos áldozat az autóbusz váltósofőrje.

A legsúlyosabb sérült állapotát stabilizálták, de továbbra is életveszélyben van - mondta a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa. Tamás László János hozzátette: a páciens műtétje befejeződött, nemsokára kísérletet tesznek a sérült ébresztésére. A busz további két utasa mellett az az ember is operációra vár, akit súlyos medencecsont-sérüléssel a mosonmagyaróvári Karolina Kórházból szállítottak át Győrbe.

A rendőrség megkezdte a vizsgálatot halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett közúti baleset ügyében.

Egy sávban, váltakozó irányú forgalommal, rendőri irányítás mellett újraindult a forgalom az M15-ös autóútnak a hétfőre virradó éjjel történt súlyos baleset miatt korábban lezárt szakaszán Hegyeshalomnál - közölte a rendőrség hétfő reggel. Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette, hogyegyszer még, körülbelül negyed órára le fogják állítani a forgalmat, amíg daruval elmozdítják majd helyükről a járműroncsokat.

Kocsis Tünde az [origo] érdeklődésére elmondta, hogy az autóúton egy azonos irányba tartó szlovák és egy lengyel kamion egymásnak ment, majd a szlovák kamion ez után az útpálya másik oldalán összeütközött egy cseh autóbusszal. A két kamion Rajka irányából tartott Mosonmagyaróvár felé - közölte a szóvivő, akinek tájékoztatása szerint a szlovák kamion kigyulladt, a vezetője életét vesztette, a másik halálos áldozat pedig az autóbusz váltósofőrje volt. A balesetben keletkezett tűz oltását egy, az úton haladó magyar házaspár kezdte meg - tette hozzá a szóvivő.