A perbeszédek vannak hátra ítélethirdetésig a Képíró-perben

Vágólapra másolva!
Néhány rövid irat ismertetése híján pénteken csaknem befejeződött a bizonyítási eljárás a háborús bűntett elkövetésével vádolt Képíró Sándor volt csendőr százados büntetőperében a Fővárosi Bíróságon.
Vágólapra másolva!

Iratismertetéssel folytatódott pénteken a tárgyalás Képíró Sándor volt csendőr százados büntetőperében a Fővárosi Bíróságon. A bíró felolvasott egyebek mellett az egykori jugoszláv tényfeltáró bizottság által készített dokumentumokból, a szakértők által becsatolt fénymásolatokból, az 1942-es újvidéki razziához kapcsolódó eljárások, tárgyalások jegyzőkönyveiből és az eljárásokban részt vevők visszaemlékezéseiből. Ismertette továbbá az ügyész és az ügyvéd által becsatolt iratokat.

A bizonyítási eljárás ezzel csaknem befejeződött, a következő tárgyaláson - az ügyész perbeszéde előtt - néhány rövid dokumentumot még ismertet a bíró. A perbeszédek a jövő héten hangzanak el, előreláthatólag szerdán Falvai Zsolt ügyész, csütörtökön Zétényi Zsolt ügyvéd a soros.

Képíró Sándort azzal vádolják, hogy 1942. január 21. és 23. között az újvidéki razzia során az egyik járőrcsoport parancsnokaként közreműködött ártatlan civilek törvénytelen kivégezésében.