Kikerült az intenzívről a hétfői buszbaleset legsúlyosabb sérültje

Vágólapra másolva!
Nem szorul már intenzív osztályi ápolásra a hétfői, Hegyeshalom mlettt törént buszbaleset legsúlyoabb sérültje. A 71 éves cseh nőn kívül még egy sérültet ápolnak még Győrben, ha szállítható állapotban lesznek, elviszik őket egy cseh kórházba.
Vágólapra másolva!

Kikerült az intenzív osztályról a hétfőre virradó éjjel Hegyeshalom közelében történt közúti baleset legsúlyosabb sérültje - közölte Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója pénteken. A legsúlyosabb állapotban lévő áldozat medencetörést, valamint kéz- és lábsérüléseket szenvedett, a 71 éves cseh nőn több műtétet is végrehajtottak. Rajta kívül egy arccsonttörést szenvedett utast ápolnak még Győrben.

Oláh szerint amint a két, még Győrben ápolt beteg szállítható állapotba kerül, elvihetik őket valamelyik cseh kórházba. Arra a kérdésre, hogy erre mikor kerülhet sor, az igazgató nem tudott válaszolni, de azt mondta, hogy mindkettejük állapota stabil, a korábban várt ütemben gyógyulnak. Ladislav Lukacs, Csehország budapesti konzulja a héten korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a Győrben maradt két sérült várhatóan két hét múlva lesz szállítható állapotban.

A két cseh állampolgár akkor sérült meg, amikor hétfőre virradó éjjel egy szlovák kamionsofőr nyerges vontatójával áttért az M15-ös út szembejövő sávjába, és ott frontálisan ütközött egy Hajdúszoboszlóról hazatérő, Chomutov környékéről származó turistákat szállító busszal. A balesetben a kamion vezetője és a busz váltósofőrje meghalt, a busz valamennyi utasa - 22-en súlyosan, 29-en könnyebben - megsérült. Huszonnégy ember még hétfőn hazatérhetett Csehországba azzal a váltóbusszal, amit a túrát szervező utazási iroda küldött értük. A szlovák kamionsofőr az MTI rendőrségi információi szerint részeg volt.