Megafonnal kiabálta túl a fideszeseket Novák Előd a parlamentben

Vágólapra másolva!
Egész napra megvonták a szót a parlamentben a jobbikos Novák Elődtől, aki egy kézi hangosbeszélővel szólalt fel, hogy így tiltakozzon a kormánypártiak folyamatos bekiabálásai, illetve a hajnalig tartó ülések ellen.
Vágólapra másolva!

Az utcai tüntetéseket időző kézi hangosbeszélővel szólalt fel a jobbikos Novák Előd képviselő az országgyűlés hétfő késő esti ülésén, miután korábban hiába kérte az elnöklő Latorczai Jánost, hogy nagyobb hangerőt adjanak a hangszórókra. Novák emellett egy nagy kábeldobon hosszabbítót vitt az ülésterembe, mert korábban azt is hiába kérte, hogy biztosítsanak neki tartalék akkumulátort, vagy konnektort a hivatali laptopjához.

Novák bírálta az ülést bekiabálásokkal zavaró kormánypárti képviselőket, a "mamelukokat", akik miatt a vitában egymás szavát sem hallják, illettve kifogásolta, hogy a hosszú napirend miatt ismét hajnalig tart majd az ülés. Latorczai hiába vonta meg a szót a képviselőtől, Novák nem hagyta abba, saját hangosbeszélőjével beharsogta a termet. Az elnök végül egész napra megvonta tőle a szót, mivel olyan eszközt használt, amire nincs lehetősége. Ez azt jelenti, hogy a hétfői ülésnapon már egyáltalán nem szólalhat fel.