Száztíz millióból épül száztíz méter budai buszsáv a Blikk szerint

Vágólapra másolva!
Száztíz méterrel meghosszabbítanak egy I. kerületi buszsávot, a beruházást 110 millió forintos keretből hajtják végre - írja a Blikk. A Budapesti Közlekedési Központ szerint várhatóan nem lesz majd szükség az összes pénzre, és nem csak a buszsáv épül a pénzből, hanem lesznek új lámpák és kábeleket is lefektetnek.
Vágólapra másolva!

Száztíz méterrel hosszabbítják meg a buszsávot Budapest I. kerületében, a Mészáros utcában. A beruházás ára a Blikk szerint 110 millió forint lesz a Fővárosi Közgyűlés előterjesztése alapján.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sajtóirodája a lappal azt közölte, a buszsáv csak része a fejlesztésnek: lámpákat és kamerákat telepítenek, illetve optikai kábelt is fektetnek az új útszakasz alatt. A közlemény szerint 77 millió forint volt a projektköltség, de ezt megemelte a Fővárosi Közgyűlés 33 millió forinttal, mert a közbeszerzési eljárás legolcsóbb ajánlata 110 millió forint volt. Végül azonban nem hirdettek eredmény, a BKK szerint innen származik a 110 milliós összeg.

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke azt mondta a Blikknek, hogy reális lehet az ár, ha például kicserélik a csatornát a föld alatt, mert a mostani vezetékek nem bírnák a nagyobb terhelést.