Magyar Nemzet: Fél éve indult nyomozás vezetett az NBH-igazgató meggyanúsításához

Vágólapra másolva!
Fél éve folyó titkos nyomozás eredményeként gyanúsították meg kémkedéssel Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi vezetőjét - írja a Magyar Nemzet . A lap szerint az ügyhöz orosz érdekeltségű Mol-részvényügyletek kapcsolhatók.
Vágólapra másolva!

A tavalyi kormányváltás után a titkosszolgálatok belső elhárítására létrehozott Nemzeti Védelmi Szolgálat fél éve indított, sokáig titokban folytatott nyomozása vezetett Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi vezetőjének meggyanúsításához - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint az ügy akkor vett fordulatot, amikor két hete Bécsben őrizetbe vették Jakubinyi Róbertet, akit állítólag orosz befektetők számára Mol-részvényekre kötött, többmilliárdos törvénysértő üzletek miatt gyanúsítanak. Jakubinyit még az 1990-es években váltókkal elkövetett csalás miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélték, de 1999-ben elnöki kegyelmet kapott.

Galambos is tagja volt az Egymásért Alapítvány kuratóriumának, amelynek elnökét, Földesi-Szabó Lászlót 1,2 milliárdos adócsalás miatt ítélték börtönre (az alaptívány és vezetője ügyéről bővebben itt olvashat).

Az ügyben a Hír Tv pénteki beszámolója szerint házkutatást tartottak Szilvásy György korábbi titkosszolgálati miniszternél, miután Galambos vallomást tett. Galambost pénteken házi őrizetbe helyezte a bíróság. Az NBH volt vezetőjénél előbb vesztegetés miatt tartottak házkutatást, majd kémkedés miatt gyanúsították meg. Az ügy részleteiről ebben a korábbi cikkünkben olvashat bővebben.