Arab méltóságoknak dolgoztak a gyanú szerint az elfogott magyar kerítők

Vágólapra másolva!
Üzletszerű kerítés gyanúja miatt őrizetbe vettek három magyar állampolgárt, akik a rendőrök szerint külföldre közvetítettek  lányokat prostitúciós munkára. A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint az ügyfélkör szinte kizárólag a közel-keleti térség gazdag méltóságai köréből került ki.
Vágólapra másolva!

Június 23-án őrizetbe vettek két nőt és egy férfit (Sz. Vivient, P. Szilviát és K. Zoltánt) Budapesten a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Azzal gyanúsítják őket, hogy 2009-től kezdve lányokat közvetítettek ki afrikai, ázsiai, távol-keleti egzotikus országokba, így az Egyesült Arab Emírségekbe, Marokkóba, Libanonba, Seychelle-szigetekre, Egyiptomba, valamint több európai országba, hogy ott a megrendelők részére szexuális szolgáltatást nyújtsanak - közölte internetes oldalán a rendőrség.

A nyomozók gyanúja szerint a szervezők egyrészt rövid idő alatt igen nagy kereseti lehetőséggel, másrészt ismert férfimagazinok címlapfotózási ígéretével érték el, hogy a főként 18-25 év közötti lányok - köztük modellek és szépségversenyek résztvevői - vállalják a prostitúciós munkát. A sértettek munkájukért napi 1000 dollár vagy 1100 euró közötti összeget kaptak, melyből a szervezők húsz százalék jutalékot kértek.

A hálózat elfogott két Magyarországon élő tagjának szervezői munkáját az Egyesült Arab Emírségekben élő társuk koordinálta a nyomozók szerint, így a külföldi igényeknek megfelelően szervezték meg a lányok kiutazását, a repülőjegy-vásárlásokat és a vízumok beszerzését.

A Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint az "ügyfélkör szinte kizárólag a közel-keleti térség gazdag méltóságai köréből került ki", akik többnyire portfoliós anyagokból választhatták ki és rendelhették meg a szexuális szolgáltatásra a nekik tetsző lányt. A bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.