Vágólapra másolva!
Szabadlábra helyezte Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa. Ügyvédje azt mondta, hogy védencét bűnpártolás bűntettével gyanúsítják, de többet nem árulhat el, mert az államtitok részét képezi.
Vágólapra másolva!

Szombaton vették őrizetbe, majd kedden szabadlábra helyezték Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatóját. A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsának döntését Laborc ügyvédje, Zamecsnik Péter közölte. Hozzátette, hogy az ügyész fellebbezett, így a döntés nem jogerős. Laborc Sándorral szemben semmilyen kényszerintézkedést nem rendeltek el - mondta a védő.

Az ügyvéd azt mondta, hogy védencét bűnpártolás bűntettével gyanúsítják, de többet nem árulhat el, mert az államtitok részét képezi. Tájékoztatása szerint Laborc Sándor kijelentette, hogy nem követett el bűncselekményt. Az ügy negyedik gyanúsítottjáról az ügyvéd azt mondta, tudja, ki az, de nem árulhatja el, kiléte államtitok.

Az ügyvéd szerint szükséges a titkosítás, mert "olyan titkokról van szó, amelyek a legszigorúbb minősítéssel rendelkeznek, és sértenék Magyarország érdekeit". Hozzátette, egyértelműen nem politikai, hanem szakmai ügyről van szó.

A védő elmondta azt is, hogy a bíróság szerint a gyanú megalapozott, annak vizsgálata pedig a perbíróság feladata lesz. Hozzátette: "egy normál büntetőügyről van szó".