Egy angol párt utánozhattak a közös öngyilkosságot elkövető lányok

Vágólapra másolva!
Lefoglalta a rendőrség annak a két lánynak a számítógépét, akiket holtan találtak vasárnap reggel egy budaörsi parkolóban. A Blikk szerint a lányok egy angol pártól vehették az ötletet, akik hasonló módon végeztek magukkal.
Vágólapra másolva!

Az ismerősök és öngyilkossággal foglalkozó internetes fórumok felhasználói szerint a budaörsi lány ötlete volt a halál - írja a Blikk. "A budaörsi lány biztosra akart menni. Mesélt régebben egy gázról, amelynek garantált halál a vége, ha belélegzi az ember" - idéz a lap egy bloggert, aki szerint a lány ismerte azt az esetet, amelyre a budaörsi öngyilkosság is hasonlít.

A 21 éves budaörsi és a 19 éves bicskei lány holttestére vasárnap reggel bukkantak Budaörsön, egy parkolóban. Az elsődleges szakértői vélemény szerint öngyilkosságot követtek el, halálukat mérgezéses fulladás okozta. Erre utal, hogy a lányok egy cédulát tettek belülről az autó szélvédőjére, amely arra figyelmeztetett: ne nyissák ki az ajtót, mert méreg van az autóban. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta.

Fél évvel ezelőtt egy angol pár hasonló módón vetett véget az életének a Blikk szerint. Az ő autójukon is egy felirat állt: "Ne nyisd ki az ajtót! Halálos gázzal van tele!". A rendőrség a lap szerint lefoglalta a két lány számítógépeit, amelyek őrizhetik azokat a netes beszélgetéseket, amelyekből rekonstruálni lehet az eset előzményeit.

A rendőrség hétfőn indított büntetőeljárást, hogy kiderüljön, segített-e valaki a két lánynak tettük végrehajtásában. Ennek során feltérképezik a szakértők és a nyomozók a két lány kapcsolatrendszerét, illetve tanúkat hallgatnak ki. A Blikk kedden a fiatalabb lány édesanyjára hivatkozva azt írta, hogy lánya pár hónapja már megpróbált öngyilkos lenni, de akkor megmentették az életét.