Népszabadság: Házi őrizetbe került az Egymásért Alapítvány alapítója Bécsben

Vágólapra másolva!
A Népszabadság meg nem erősített információi szerint házi őrizetbe került J. Róbert Bécsben. Az Egymásért Alapítvány alapítójának neve a kémbotrány kapcsán is felmerült.
Vágólapra másolva!

Megszüntette az illetékes bécsi bíróság a Magyarországon orosz befektetők strómanjaként Mol-részvények milliárdos tételben bonyolított törvénytelen adásvételével gyanúsított J. Róbert kiadatási letartóztatását, és házi őrizetét rendelte el - írta hivatalosan meg nem erősített értesülésre hivatkozva a Népszabadság szombaton. A házi őrizetbe helyezés tényéről a Magyar Hírlap is beszámolt.

A Népszabadság információja szerint J. bécsi lakásában várja, hogy döntsenek az ügyében. A hatóságok a lábára erősített adóvevővel ellenőrzik, betartja-e a házi őrizet szabályait. J. neve az Egymásért Egy-másért Alapítvánnyal és a kémbotránnyal összefüggésben is felmerült.

J. Róbertet még júniusban, Thaiföldre való visszautazása előtt fogták eé a schwechati repülőtére. A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy az Egymásért Alapítvány alapítója jelentős kárt okozott a költségvetésnek, amikor több milliárd forintnyi orosz tőkéből egy részvénytársaságon keresztül Mol-részvényeket vásárolt magyar állampolgárok nevére, de a papírokat az orosz befektető kezére játszotta.