Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok avartüzei és a hőség miatt tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok összeírták azokat az épületeket, amelyekbe bárki betérhet hűsölni.
Vágólapra másolva!

Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben, amelynek értelmében az erdőkben, azok 200 méteres környezetében, a vasút és a közutak mentén tilos tüzet gyújtani - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szombaton.

Hajdu Márton közölte: az elmúlt 24 órában országszerte több nagy kiterjedésű, szabadtéri tűzesethez kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Mint arról korábban beszámoltunk, a Hajdú-Bihar megyei Vekerd külterületén pénteken 200 hektáron foltokban égett az avar, a tarló.

A helyettes szóvivő elmondása szerint a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok felmérték azoknak az épületeknek a körét - például bevásárlóközpontokat, közintézményeket -, amelyekben klimatizált helyiségek vannak. Ezekbe az épületekbe bárki betérhet hűsölni, a listát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a területi szerveik honlapján is közzéteszik.

A BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint a budapesti tömegközlekedésben szombat délig nem okozott fennakadást a nagy meleg. A hőségriadó miatt a hétvégén nincs kamionstop.