Három településen is független jelöltet választottak polgármesternek

Vágólapra másolva!
Két Borsod megyei és egy hajdú-bihari településen is időközi választást tartottak vasárnap, mindhárom helyen helyi független jelölt nyerte meg a választást.
Vágólapra másolva!

Komjáthyné Kaló Ágnest választották meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lénárddaróc új polgármesterének a vasárnap megtartott időközi választáson. A településen két független jelölt, Bárdos István Gusztávné eddigi alpolgármester és Komjáthyné Kaló Ágnes önkormányzati képviselő indult a polgármesteri tisztségért, az időközi választást azért írták ki, mert a település korábbi vezetője összeférhetetlenség miatt lemondott posztjáról.

A névjegyzékben szereplő 268 lénárddaróci lakosból 215-en szavaztak, a legtöbb voksot, 111-et Komjáthyné Kaló Ágnes kapta, így ő lett a község új polgármestere, Bárdos István Gusztávnéra 103-an voksoltak, egy szavazat érvénytelen volt.

Göncön Sivák János nyert

Szintén Borsod megyében Sivák Jánost választották meg Gönc polgármesterévé. Az abaúji Göncön polgármestert és önkormányzati képviselőket is választott a kisváros választásra jogosult 1729 polgára, az időközi helyhatósági választást feloszlás miatt kellett kiírni. A polgármesteri posztért három jelölt indult, a hat képviselői helyre pedig huszonegyen pályáztak.

A választásra jogosultak 57,6 százaléka vett részt az időközi voksoláson, az előzetes eredmény alapján Sivák János 408 szavazatot kapott, Molnár Jánosra (Fidesz-KDNP) 261-en adták le voksukat, míg Bánszkyné Szepesi Éva (független) 315 szavazatot szerzett.

Tiszacsegén csak egy induló volt

Szilágyi Sándort választották a Hajdú-Bihar megyei Tiszacsege polgármesterévé. A városvezetői posztért a Fidesz és a KDNP támogatásával egyedül indult független jelöltre 3800-an szavazhattak.

A választáson 16,7 százalék volt a részvételi arány, a leadott 644 szavazatból 619 volt érvényes, így Szilágyi Sándor lett a hajdú-bihari település új vezetője. Az időközi polgármester-választást, amelyen nincs részvételi küszöb, azért kellett kiírni, mert áprilisban lemondott a város korábbi vezetője, a szintén független Jónás Sándor polgármester.