Szeged és Szolnok felé is 100 percet késnek a vonatok

Vágólapra másolva!
Egy vágányzár és a felső vezeték szakadása miatt jelentős, 90-100 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok, valamint a Budapest-Cegléd-Szeged vonalakon, a menetrend szerinti forgalom vasárnap csak az esti órákra állhat helyre - közölte a MÁV.
Vágólapra másolva!

A szolnoki és szegedi vasútvonalak közös szakaszán, a Nyugati pályaudvar és Városliget-elágazás között hétfő estig pályafelújítást végeznek. Emiatt csak egy vágányon tudtak közlekedni a vonatok. A másik vágányon kora délután a Budapest Nyugati pályaudvar és Kőbánya-teher között a Keleti pályaudvarig közlekedő Kócsag InterCity mozdonyának áramszedője Zugló megállóhelynél eltört és leszakította a felső vezetéket. A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-teher között ezért délután leállt a vonatforgalom.

A MÁV-Start-Zrt. a monori elővárosi szerelvényeket nem indítja el. Helyettük a szolnoki zónázó vonatok állnak meg minden állomáson és megállóhelyen. A Lajosmizse és a Nyugati pályaudvar között közlekedő vonatok csak Kőbánya-Kispest állomásig közlekednek és onnan is indulnak, a helyreállításig - olvasható a közleményben.