Heves vihar csapott le Debrecenre

Tűzoltók távolítják el a viharban leszakadt faágakat Debrecenben
Vágólapra másolva!
Hétfő este hatalmas vihar csapott le Debrecenre, de Hajdú-Bihar több településén is károkat okozott az ítéletidő. A mentőknek két súlyos sérültet kellett ellátniuk.
Vágólapra másolva!

Heves széllel, jégesővel és nagy mennyiségű csapadékkal kísért vihar érte el hétfő este Debrecent. A megyei katasztrófavédelmi ügyeletes elmondása szerint kidőlt fák akadályozták a forgalmat Debrecen egész területén, helyenként 30 centiméteres víz hompölygött az utakon. A belvárosi Széchenyi utcán a kidőlt fák leszakították a trolibusz-vezetékeket is. A vihar miatt a város északi részén és a központban szünetelt a közvilágítás, illetve a mobilszolgáltatás is akadozott.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A katasztrófavédelmi ügyeletes beszámolója szerint a megye többi részén kisebb károkat okozott a vihar: Vámospércsen kidőlt fák miatt kaptak riasztást, míg Berettyóújfaluban körbálákba csapott a villám. A regionális mentőszolgálat tájékoztatása szerint két súlyos sérültet kellett kórházba szállítaniuk. Egyikük Vámospércs és Nyírmártonfalva között hajtott autójával az árokba, másikuk Balmazújváros külterületén akkor sérült meg, amikor a traktorjával felborult.