Ajtódísszel is ösztönöznék gyerekvállalásra a nőket

Vágólapra másolva!
Mostantól minden édesanya kap gyermeke születése után egy ajtódíszt, amelyet otthonuk bejáratára kifüggesztve jelezheti kisbabája érkezését. Az első ajtódíszeket hétfőn, a népesedési világnapon Soltész Miklós családügyi államtitkár adta át a budapesti Szent Imre Kórházban.
Vágólapra másolva!

Isten hozott! feliratú ajtódíszeket adott át Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Szent Imre Kórház szülészeti osztályán hétfőn. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tavasszal meghirdetett kezdeményezéséhez csatlakozott az első ajtódíszek átadásával.

Soltész Miklós elmondása szerint a dísszel is minél több gyermek vállalására kívánják biztatni a fiatalokat, az édesanyákat. "A jelzés értékű kis tábla is tükrözi az anyaság szépségét" - tette hozzá. Az ajtódíszt, mely egy szívbe foglalt újszülöttet ábrázol, Simon András grafikus tervezte. Simon András szerint az "egyetlen, éppen ezért megszakíthatatlan vonallal megrajzolt embléma jelképezi a házasság, a gyermek iránti örökkévaló felelősséget".

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, Túry Krisztina elmondta, hogy az újszülöttek megérkezése a közösségnek is öröm, ezért az ajtódísz motívumát viselő, fehér alapú zászlót is megrendelhetnek az önkormányzatok, kórházak, hogy a gyermekek születését minél szélesebb körben hirdessék, ne csak az elhalálozásokat.

A kórházak szülészeti osztályán a különböző termékmintákat is tartalmazó babacsomagba mostantól beleteszik az újszülött megérkezését hirdető ajtódíszt is.