Többször rálőttek egy férfira Veszprémben

többször lálőttek egy férfira Veszprémben, lövöldözés
Vágólapra másolva!
Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy férfit Veszprémben, akire kedden többször rálőttek a saját háza előtt. Helyiek beszámolója szerint leszámolás történhetett, de a rendőrség ezt hivatalosan nem erősítette meg. A Veszprémi Napló információi szerint elfogták a lövöldözés gyanúsítottját.
Vágólapra másolva!

Kézi lőfegyverrel többször meglőttek egy férfit kedd hajnali fél ötkor Veszprémben, a Dózsavárosban lévő háza előtt - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Frankó Marianna tájékoztatása szerint a 40 éves férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A helyszíni szemle jelenleg is tart, a rendőrség nagy erőkkel indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, emberölés kísérletének bűntette miatt. Az MTI a helyszínen szerzett információkra hivatkozva azt írja, hogy a férfit hat lövés érte, sérülései életveszélyesek, jelenleg műtik a veszprémi kórházban.

Forrás: MTI/Nagy Lajos

Az MTI tudósítójának egy, az utca elején lakó asszony azt mondta, hogy a meglőtt férfit zűrös emberként ismerik az utcában, és "a jó ég tudja, hogy mivel foglalkozik" - tette hozzá.

Egy másik helyi azt mondta, hogy a meglőtt férfi volt a legjobb barátja annak a veszprémi vállalkozónak, akit 1998 nyarán robbantottak fel Szentkirályszabadja és Balatonalmádi között. Ezt megerősítette az MTI tudósítójának az az ügyvéd is az az ügyvéd is, aki korábban (más-más ügyekben) mindkét férfit védte.

A Veszprémi Napló internetes kiadása úgy tudja, hogy az áldozat nem ismeretlen a rendőrség előtt. Vannak, akik tudni vélik, hogy korábbi ügyei miatt a budapesti Aranykéz utcai robbantás után is szóba került a neve. A lap információi szerint elfogták a lövöldözés gyanúsítottját.

Az értesülést a rendőrség nem erősítette meg, mindössze annyit közöltek, hogy az ügyben több személyt is előállítottak, és jelenlegi is kihallgatások zajlanak.

Meg nem erősített információk szerint az áldozat feleségét korábban kirabolták, ő fenyegette meg a feltételezett tettest, aki a vélhetően kiskaliberű pisztolyból leadott lövéssel lelőtte a 40 éves férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Forrás: MTI/Nagy Lajos

A Veszprémi Napló beszámolója szerint a déli órákban többen bámészkodtak a rendőrség által lezárt helyszínen. A lövöldözés egyik fültanúja elmondta, hogy három lövést hallott, az egész család felébredt a zajra. "Én tompa puffanásokat hallottam, nem is gondoltam, hogy fegyver, hanem inkább petárdára gyanakodtam" - tette hozzá a fiatalember. Mások azt mondták, hogy öt-hat lövés dördült.

A lövöldözés fültanúja szerint az utcában történt néhány incidens mostanában, egy autó szélvédőjét betörték, valószínűleg részegek, ezért nem is gyanakodott lövöldözésre. "A puffanások után egy nőt hallottam, aki azt mondta, hogy jaj, vagy segítség, de nem kiabálás volt" - mondta a férfi.