Nézőpont Intézet: Közel azonos a három ellenzéki párt támogatottsága

Vágólapra másolva!
Nem lenne vezető ereje a három ellenzéki párt esetleges összefogásának, hiszen szinte azonos a támogatottságuk az aktív szavazók körében - derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. A közvélemény-kutatás szerint a válaszadók több mint fele elégedett Orbán Viktor munkájával.
Vágólapra másolva!

Minimálisnak látszik az MSZP-Jobbik-LMP együttműködés esélye, mert a három ellenzéki párt támogatottsága közel azonos, ezért az összefogásnak nem lenne vezető ereje - olvasható ki a Nézőpont Intézet július eleji, a Heti Válasz megbízásából készült közvélemény-kutatásának értékeléséből. A felmérés rámutat, hogy a parlamenti pártok támogatottsága közötti eltérést szimbolizáló olló tovább nyílik azzal, hogy hónapok óta szűkül az ellenzéki pártok mozgástere: az MSZP az aktív szavazók potenciális pártpreferenciájában 14, a Jobbik 12, az LMP pedig 11 százalékon áll.

A választási részvételét biztosra ígérő aktív szavazók hatvan százaléka a Fideszre tenné voksát, amiben kulcsszerepet játszik az is, hogy a Nézőpont megállapítása szerint a válaszolók több mint fele elégedett Orbán Viktor miniszterelnök munkájával. A teljes népesség 43 százaléka vallja magát Fidesz-KDNP szimpatizánsának, ez az arány az MSZP-nél kilenc, a Jobbiknál a nyolc, az LMP-nél pedig hét százalék. A nem szavazók, a bizonytalanok és a rejtőzködők közé a népesség harmada tartozik - olvasható a Nézőpont beszámolójában.