Előzetesben négy sajóhídvégi uzsorás

Vágólapra másolva!
Előzetesbe került négy Borsod megyei férfi, akik hetven, illetve százszázalékos kamatra adtak kölcsönt családoknak Sajóhídvégen és környékén. Volt olyan eset, amikor az uzsorások a nem törlesztő sértetteket meg is verték.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezett négy sajóhídvégi uzsorást a Miskolci Rendőr-főkapitányság - közölte a rendőrség csütörtökön. Az eljárás eddigi adatai szerint a girincsi 41 éves apa és 21 éves fia, illetve a sajóhídvégi 21, illetve 25 éves testvérek évek óta több sértettel is aránytalan mértékű szóbeli szerződést kötöttek, amelyek során a kölcsönadott pénz többszörösét kellett az adósoknak visszafizetniük. Egy helyi családnak például a korábban felvett pár ezer forint helyett évek alatt több százezer forintot kellett visszafizetnie - közölte a rendőrség.

Azokat a sértetteket, akik nem tudták törleszteni a 70, illetve 100 százalékos kamatokat megfenyegették, illetve családtagjaik bántalmazását helyezték kilátásba, amelyeket nem egy esetben be is váltottak. Másoknak élelmiszert adtak kölcsön, és a bolti ár többszörösét kellett visszaadniuk.

A Miskolci Rendőrkapitányság uzsora és más bűncselekmények elkövetése miatt folytat eljárást a négy gyanúsítottal szemben.