Zűrös vécépapír-beszerzésről tárgyaltak zárt ülésen a fővárosi képviselők

Vágólapra másolva!
Egy szakközépiskola vécépapír-beszerzésében találtak hibát a revizorok az [origo] információi szerint, ezért kellett fegyelmi tárgyalás elé állnia egy igazgatónőnek csütörtökön, a Fővárosi Közgyűlés zárt ülésén. Az előterjesztés szerint a közbeszerzési szabálytalanságok miatt ki kellett volna rúgni az igazgatónőt, de a közgyűlés komolytalannak találta az ügyet, ezért csak megrovásban részesítette.
Vágólapra másolva!

Fegyelmi helyett csak megrovást kapott egy XIX. kerületi szakközépiskola és szakiskola igazgatónője, akinek csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés zárt ülésén kellett megjelennie. A zárt ülésen hosszasan tágyalták ezt a napirendi pontot, az üléstermet még a hivatali dolgozóknak is el kellett hagyniuk.

Két, az ülésen részt vevő, névtelenséget kérő képviselő is azt mondta az [origo]-nak, közbeszerzések körüli szabálytalanságokat tártak fel a revizorok az iskolánál. Előterjesztésükben azt javasolták, hogy fegyelmivel távozzon posztjáról.

Az [origo]-nak nyilatkozó képviselő szerint a probléma lényege az volt, hogy az igazgatónő az iskola gazdasági igazgatójának aláírása nélkül ellenjegyzett egy közbeszerzési dokumentumot. A másik képviselő szerint több kisebb szabálytalanságot is feltártak a revizorok, de leginkább számítási bizonytalanságokról van szó, kisebb értékű közbeszerzésekben. "Gazdasági hátrány okozása fel sem merült" - mondta a politikus, aki szerint több kisebb árubeszerzésről volt szó, az egyik hiba például az volt, hogy a közbeszerzés során a vécépapír árát a tisztítószerekével egybe kellett volna számolni.

A megkérdezett politikusok azt mondták, nem értették, miért jutott fegyelmiig egy ilyen ügy, miközben kiderült az is, hogy az igazgatónő ellen eddig semmilyen kifogás nem merült fel, és az iskolában "a szakmai színvonal magas". Hozzátették, maga Tarlós István főpolgármester sem értette, miért van szükség fegyelmi tárgyalásra, és azt javasolta, hogy az igazgató csak megrovást kapjon, és ne bocsássák el. A közgyűlés így végül nagy többséggel megszavazta Tarlós javaslatát.

Az [origo]-nak az iskola igazgatónője nem kívánt nyilatkozni az ügyről. Az egyik tanárnő kérdésünkre azt mondta, nagyon jó vezetőnek tartják az igazgatót, és biztos benne, hogy nem komoly ügyről van szó.