Visszalépett a cigány kisebbségi jelölt Gyöngyöspatán

Gyöngyöspata, visszalépett a polgármester-jelöltségtől Ifjabb Farkas János
Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatban visszalépett a polgármester-jelöltségtől Gyöngyöspatán a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, így már csak heten pályáznak a poszt elnyerésére. A jelölt apja az [origo]-nak azzal indokolta a lépést, hogy meg akarják akadályozni a szélsőjobb győzelmét, ezért olyan jelölt támogatására kérték a helyi romáklat, aki "biztosan megnyeri a voksolást".
Vágólapra másolva!

A helyi cigány kisebbeségi önkormányzat jelöltjeként induló Ifjabb Farkas János szombat este nyújtotta be visszalépő nyilatkozatát a helyi választási bizottsághoz.

Ifjabb Farkas apja, idősebb Farkas János az [origo]-nak azzal indokolta fia visszalépését, hogy nem akarják, hogy a szélsőjobboldal győzzön Gyöngyöspatán. Ennek érdekében, azt mondta, egy másik jelölt javára lép vissza ifjabb Farkas János, ám hogy kiére, azt a kampánycsendre tekintettel nem árulta el.

Forrás: MTI/Komka Péter
Ifjabb Farkas János Gyöngyöspatán

"Olyan jelölt, akinek biztosan esélye van a szélsőjobbal szemben a győzelemre" - mondta idősebb Farkas János, hozzátéve, hogy ifjabb Farkas szombat esti visszalépése után felkérték a helyi romákat hogy az általuk megnevezett indulóra szavazzanak.

Mátyás István, a helyi választási bizottság vezetője az MTI-nek a visszalépésről azt mondta, hogy a testülethez benyújtott visszalépő nyilatkozatában a kisebbségi jelölt nem indokolta döntését, a bizottság pedig nem kérhet ilyet.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerint a községben egyébként nyugalom van, a voksolást vasárnap délelőtt semmi nem zavarta meg.

Az időközi polgármester-választást azt követően írták ki, hogy április 18-án, egészségügyi okokra hivatkozva lemondott Tábi László, a 2800 lakosú település korábbi vezetője. A jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlószelvényt eredetileg nyolcan adták le.

Az urnákat este 7 órakor zárják. Érvényességi küszöb nincs, az lesz a polgármester aki a legtöbb voksot szerzi meg.