Horogkeresztekkel firkálták tele egy csongrádi falu házait

Vágólapra másolva!
Több lakóház falát, a kocsmát, a plébániát és az orvosi rendelőt is összefirkálták ismeretlenek szerdára virradóan Földeákon. Fekete festékkel horogkereszteket és trágár feliratokat fújtak a falakra - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Mintegy harminc épület falát firkálták össze ismeretlenek szerdára virradó éjszaka a Csongrád megyei Földeákon. A befirkált falak mintegy felére horogkeresztet fújtak fekete festékszóró sprayvel ismeretlenek, több helyen pedig trágár feliratok olvashatók. Az MTI tudósítója szerint megrongáltak több lakóházat, kocsmát, de összefirkálták az orvosi rendelő, az egészségház, a plébánia, a könyvtár és a temető falát is.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a rendőrség ügyeletére szerda reggel több bejelentés is érkezett a falfirkákról. Mintegy harminc épületet rongáltak meg, sok falra tiltott önkényuralmi jelképet festettek. A faluban két szemlebizottság helyszínel, és folyik az adatgyűjtés is - tette hozzá.

A rendőrség ismeretlen tettesek ellen indított büntetőeljárást, a pontos jogi minősítésről a helyszíni szemlék befejezte után döntenek.