Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a múlt héten gyanúsítottként hallgatta ki Staudt Gábort, a Jobbik országgyűlési képviselőjét az ügyészség, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának rágalmazása miatt.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgatta ki Staudt Gábort, a Jobbik országgyűlési képviselőjét a Központi Nyomozó Főügyészség nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt, még július 14-én - értesült a Magyar Nemzet.

A napilap szerdai száma azt írja, hogy az ellenzéki képviselő a gyanú szerint Balajti Lászlónak, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatójának sérelmére követett el törvénysértést azután, hogy a polgári elhárítás a C-típusú átvilágításban nemzetbiztonsági aggályokat fogalmazott meg róla és más képviselőtársairól.

Fazekas Géza, a nyomozó hatóság szóvivője a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a Balajti László feljelentésére indult eljárást közváddal üldözendő cselekmény gyanújával folytatják, mert az AH vezetőjét mint hivatalos személyt, annak hivatalos eljárásában érte rágalmazás.

Staudt Gábor a szerinte valótlan eredményt hozó átvilágítás után azzal jelentette fel Balajti Lászlót és vélelmezett társait, hogy törvénysértő, prekoncepciós eljárást folytattak velük szemben. Azt is mondta egy sajtótájékoztatón, hogy feljelentése nyomán gyanúsítottként hallgatták ki a főigazgatót, melyet azonban később cáfolt a Budapesti Katonai Ügyészség, és közölték, hogy megszüntették a nyomozást - olvasható a Magyar Nemzetben.

Staudt Gábor szerdán újságírók előtt úgy fogalmazott, örül annak, hogy valamiféle eljárás elindult a C-típusú átvilágítások miatt és a "Balajti-ügyben". Mint mondta, annak már kevésbé örül, hogy az ügyészség ehhez azt választotta, hogy először őt hallgatták meg. A képviselő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az ügyben ő maga kérte a mentelmi jogának a felfüggesztését az Országgyűléstől, továbbá elmondta azt is, hogy pótmagánvádas ügyet kezdeményezett Balajti László ellen.