További vizsgálat fogja eldönteni, hogy valóban lövések dördültek-e a putnoki háznál

Putnok, rendőrök helyszínelnek egy romák lakta háznál, ahol állítólag a kerítésbe lőttek szerda éjszaka
Vágólapra másolva!
A helyszíni szemle mellett további szakértői vizsgálatra lesz szükség, hogy tisztázzák, golyótól vagy mástól származnak-e a sérülések egy putnoki ház kapuján. Az Index egy putnoki család állításaira hivatkozva szerdán késő este azt írta, hogy rálőhettek egy romák lakta házra, személyi sérülés nem történt.
Vágólapra másolva!

Befejeződött a helyszíni szemle a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon, ahonnan előző este két feltételezett lövésről tett bejelentést egy férfi a helyi rendőrőrsön - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A putnoki férfi arról számolt be, hogy szerda este két dörrenést hallott, beazonosíthatatlan irányból, illetve két apró lyukat talált a pozdorjából készült kapun. Az Index.hu hírportál azt írta, a lövések két romák lakta ház közös udvarának a kapuján hatoltak át.

Forrás: MTI/Vajda jános
Rendőrök helyszínelnek Putnokon

Az ózdi rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen megkezdték a tanúk meghallgatását, valamint a helyszíni szemle lefolytatását. A rossz látási körülmények miatt a szemlét éjszaka néhány órára - folyamatos rendőri helyszínbiztosítás mellett - felfüggesztették, majd csütörtökön kora reggel folytatták. A szóvivő közölte, hogy a helyszíni szemle elsődleges megállapításai mellett további szakértői vizsgálatra van szükség, hogy tisztázzák, miként keletkeztek a kapun lévő sérülések. Az [origo]-nak azt mondta, mivel a fegyverszakértő jelentése még nincsen készen, nem lehet tudni, hogy lövedék okozta-e a lyukakat a kapun.

A bejelentő sem tudta biztosan, hogy fegyvert vagy petárdát hallott-e eldördülni. "Az adatok szerint a két szomszédja nem hallott semmit, tőle száz méterre találtak egy másik tanút, aki észlelt valamit" - mondta korábban a távirati irodának a szóvivő. Kitért arra, hogy mivel korábban esett az eső, a pozdorjából készült kapu megduzzadt. A rajta lévő lyukakról így nem lehet megállapítani, hogy golyótól vagy más egyébtől származnak-e, és azt sem lehet tudni, hogy "frissek-e, azaz, hogy most vagy korábban keletkeztek".

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a történtek kivizsgálását megyei hatáskörbe vonta - mondta Egyedné Novodonszki Éva.

Az [origo]-nak szerda éjszaka a sértett öccse, Cs. Milán azt mondta, hogy egy kilenc milliméteres fegyverből származó töltény hatolt át a kapun, legalábbis állítólag a helyszínelő ezt az információt adta a családnak.

A ház egyébként Putnok főterén található, a katolikus templom mellett, a 26-os számú főúttól 50 méterre. A templom miatt ki van világítva a környék. Az Index.hu késő este azt írta, hogy Cs. László és öt közül négy gyereke éppen otthon volt, amikor lövést hallottak odakintről. "Hangos durranásra lettünk figyelmesek, meg hogy megmozdult a kapu. Kiszaladtunk az udvarra, pár másodperccel később jött a következő durranás, és hallottuk, ahogy a golyó elsüvít mellettünk" - mondta Cs. László. Az Index azt írta a családfőre hivatkozva, hogy a kiérkező putnoki rendőrjárőrrel a lyukak szálasodása alapján megállapították, hogy a lövések hátulról, a patakon túli házak irányából érkezhettek.

Az [origo] csütörtök reggel elérte Tamás Barnabást, Putnok polgármesterét, aki jelenleg Erdélyben tartózkodik. A polgármester azt mondta, semmit sem hallott az esetről. Hozzátette: biztos nem történt semmi komoly esemény, mert akkor értesült volna róla.